Bahasa | English | 中文 | Bahasa Lain
 
Utama > Arkib Berita

Arkib Berita

  Kembali ke Arkib

MREPC Akan Menyertai International Seminar on Natural Rubber in Roads 2017
 
MREPC akan mengambil bahagian dalam International Seminar on Natural Rubber in Roads yang julung kali diadakan dan akan berlangsung di Pusat Kecemerlangan Kejuruteraan & Teknologi,Jabatan Kerja Raya (CREaTE) di Alor Gajah, Melaka bermula dari 27 hingga 28 April 2017. Seminar ini dianjurkan bersama oleh CREaTE dan Persatuan Kejuruteraan Jalan Malaysia (REAM).

Seminar ini akan menyediakan satu platform untuk pembentangan hasil penyelidikan, perbincangan dan pertukaran idea mengenai teknologi inovatif dan terkini berkaitan penggunaan getah asli untuk jalan raya. Seminar ini akan juga mengemaskinikan peserta industri mengenai perkembanganberkaitan penggunaan getah asli untuk jalanraya. Selain itu, seminar akan memberi kesedaran kepada peserta industri berhubung isu-isu dan cabaran yang timbul daripada pelaksanaan penggunaan getah asli untuk jalan raya.

Penceramah antarabangsa dari 10 negara akan berkongsi pengetahuan dan penyelidikan mereka mengenai penggunaan getal asli untuk jalan raya dengan peserta seminar. Dijangka 20 peserta pameran dan lebih daripada200 peserta seminar dan pelawat akan menghadiri acara ini.

Datanglah melawat gerai MREPC di B9 untuk maklumat lanjut mengenai produk getah yang digunakan dalam pembinaan jalan raya dan sektor infrastruktur.


 

Bilangan Pelawat:
Kemaskini Terakhir : 17 January 2018