Bahasa | English | 中文 | Bahasa Lain
 
Utama > Arkib Berita

Arkib Berita

  Kembali ke Arkib

Lawatan Kerja Yang Berjaya ke Jerman dan Belanda
 
MREPC berjaya menganjurkan lawatan kerja ke Jerman dan Belanda dari 28 Mac – 6 April 2017. Delegasi ini diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif MREPC, Puan Low Yoke Kiew, dan terdiri daripada empat pengeluar produk getah Malaysia bersama-sama dengan seorang wakil daripada Malaysian Rubber Glove Manufacturers Association (MARGMA) dan Malaysian Rubber Products Manufacturers Association (MRPMA).

Delegasi telah melawat kilang beberapa syarikat Jerman dan Belanda dan mendapat pendedahan kepada teknologi terkini dalam bidang robotik dan automasi. Di Jerman, delegasi Malaysia berjumpa dengan pegawai-pegawai daripada FLG Automation, HAHN Automation dan Persatuan Industri Kejuruteraan Mekanikal. Di Belanda, delegasi mengadakan mesyuarat dengan Vicoma Kejuruteraan, Mencelupkan Belanda, Machinefabriek Boessenkool dan Smart Robotics.

Perwakilan juga mengadakan perbincangan dengan Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), Rotterdam Partners, Rotterdam Port of Authority, Holland International Distribution Council (HIDC) dan Rhenus Contract Logistics. Ini membolehkan wakil-wakil mengetahui peluang yang wujud dalam bidang logistik serta insentif cukai yang diberikan di Rotterdam, Belanda. Delegasi juga dapat mengetahui manfaat menggunakan Pelabuhan Rotterdam sebagai pintu masuk ke Eropah serta perkhidmatan sokongan yang disediakan oleh organisasi yang berkaitan di Belanda.


 

Bilangan Pelawat:
Kemaskini Terakhir : 24 November 2017