Bahasa | English | 中文 | Bahasa Lain
 
Utama > Arkib Berita

Arkib Berita

  Kembali ke Arkib

Lawatan Kerja ke Jerman dan Belanda
 
MREPC akan menganjurkan lawatan kerja ke Jerman dan Belanda dari 28 Mac - 6 April 2017. Lawatan kerja ini, yang terdiri daripada beberapa perwakilan dari Malaysia, akan diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif MREPC, Puan Low Yoke Kiew.

Delegasi Malaysia akan bertemu dengan syarikat-syarikat robotik dan automasi terkemuka di Jerman dan Belanda. Objektif mesyuarat ini adalah untuk meneroka potensi kerjasama antara pengeluar produk getah Malaysia dengan organisasi Jerman dan Belanda dalam bidang robotik dan automasi. Delegasi Malaysia berharap untuk mewujudkan pautan dan perkongsian pengetahuan untuk terus mengautomasikan dan meningkatkan rantaian nilai keseluruhan proses pembuatan.

Di Belanda, Rotterdam Partners dan Netherlands Foreign Investment Agency adalah antara organisasi yang akan mengadakan pertemuan dengan delegasi Malaysia. Mesyuarat ini diadakan untuk mengenal pasti kelebihan menggunakan Pelabuhan Rotterdam sebagai pintu masuk ke Eropah, menggunakan perkhidmatan yang disediakan oleh organisasi yang berkaitan dan insentif cukai.


 

Bilangan Pelawat:
Kemaskini Terakhir : 18 January 2018