Bahasa | English | 中文 | Bahasa Lain
 
Utama > Kenali MREPC > Pengurusan MREPC

Pengurusan MREPC

 
Pejabat Ketua Pegawai Eksekutif
 
Puan Low Yoke Kiew,
Ketua Pegawai Eksekutif,
Menerima ijazah Sarjana di dalam Pentadbiran Perniagaan (MBA) dari Universiti Malaya pada tahun 1995 dan BA (Hons) Geografi dari universiti yang sama pada tahun 1980. Sebelum menyertai MREPC pada tahun 2005 beliau mempunyai lebih daripada 20 tahun pengalaman bekerja dengan sektor kerajaan di Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Kementerian Pengangkutan, Hospital Kuala Lumpur dan Kementerian Kesihatan.
Ketua Pegawai Eksekutif
Puan Low Yoke Kiew
Encik Brandon Chan,
Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif,
Berkelulusan Ijazah Sarjana Ekonomi dari Universiti Kebangsaan Malaysia, Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Awam (Kepujian) dari Universiti Utara Malaysia dan Diploma Ekonomi dari University of London. Beliau juga mempunyai sijil latihan profesional dalam Projek Urusan untuk Keputusan dari Universiti Waseda, Jepun. Sebelum menyertai MREPC, beliau mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman dalam bidang pendidikan, penyelidikan, pemasaran dan pembangunan perniagaan di kedua-dua sektor awam dan swasta.
Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif
Brandon Chan
 
 
Penasihat
 
  Dr. Abu bin Amu,
Penasihat Teknikal (Dry Rubber),
Berkelulusan ijazah MSc dan PhD dalam bidang Sains dan Teknologi Polimer dari Loughborough Universiti, UK dan juga berkelulusan Sarjana Muda Industri Plastik dan Getah dari Polyteknik London Utara. Berpengalaman lebih daripada 30 tahun dalam penyebatian getah, percampuran getah, pembuatan barangan getah, kitar semula tayar, adunan getah, getah termoplastik, kitar semula dan reka bentuk produk-produk getah.
Penasihat Teknikal (Dry Rubber)
Dr. Abu bin Amu
Puan Loy Wee Len,
Penasihat Ekonomi dan Penyelidikan Pasaran,
Memegang Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari Universiti Malaya dan Ijazah Sarjana Muda Sains Sosial ( Kepujian) dari Universiti Sains Malaysia. Sebelum menyertai MREPC , beliau telah berkhidmat di dalam sektor kerajaan selama 30 tahun di bawah Kementerian Kewangan, Kementerian Sumber Manusia dan Kementerian Perdagangan dan Industri.
Penasihat Ekonomi dan Penyelidikan Pasaran
Loy Wee Len
 Technical Advisor (Latex) Dr. Eng Aik Hwee Dr. Eng Aik Hwee,
Penasihat Teknikal (Lateks),
Dr. Eng memperolehi Ijazah Kedoktoran dalam Bahan Fungsian Kejuruteraan dari Universiti Pertanian dan Teknologi, Tokyo. Beliau mempunyai lebih 30 tahun pengalaman dalam lateks dan penyelidikan getah. Sebelum menyertai MREPC, beliau berkhidmat dengan syarikat sarung tangan getah selama 14 tahun memberi tumpuan kepada pengkomersialan sarung tangan perubatan baru.
Penasihat Teknikal (Lateks)
Dr. Eng Aik Hwee
 
Jabatan Pembangunan & Pemasaran
 
Encik Muhammad Fazli Abdul Jalil,
Pengarah - Pembangunan & Pemasaran,
Menamatkan pengajiannya dari Universiti Malaya dengan Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan pengkhususan dalam Perniagaan Antarabangsa dan Pemasaran. Sebelum itu, beliau menerima BA dalam Komunikasi Massa dari UiTM. Beliau mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman dalam penjenamaan, pengiklanan, promosi jualan, perhubungan awam, pengurusan acara dan latihan peruncitan bagi kedua-dua jenama tempatan dan antarabangsa.
Pengarah
Muhammad Fazli Abdul Jalil
Puan Yip Lai Yee,
Timbalan Pengarah - Pembangunan & Pemasaran,
Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda di dalam jurusan Industri Kayu dari Universiti Putra Malaysia. Sebelum menyertai MREPC, beliau mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman berkerja dalam industri kayu dan perabot, dalam bidang pemasaran dan promosi, pengurusan acara, pentadbiran dan hubungan industri.
Timbalan Pengarah
Yip Lai Yee
Puan Angela Chan,
Timbalan Pengarah - Pembangunan & Pemasaran,
Puan Angela Chan seorang profesional media di dalam bidang korporat dan pengiklanan. Beliau adalah graduan dari University of Missouri-Kansas-City, U.S.A dengan Ijazah Sarjana Muda Komunikasi dan penerima Merit Biasisawa Naib Canselor.

Angela Chan memiliki pengalaman yang luas dalam bidang pengiklanan, komunikasi, pengaturacaraan majlis, pemasaran dan promosi. Beliau mempunyai 15 tahun pengalaman berkerja dengan spektrum pelanggan yang luas dari pelbagai industri. Sebelum menyertai MREPC, beliau mempunyai 10 tahun pengalaman berkerja di Amerika Syarikat untuk jenama pelanggan terkemuka dan syarikat global tempatan di Malaysia.
Timbalan Pengarah
Angela Chan
 
Jabatan Perhubungan Industri & Hal-Ehwal Awam
 
Encik Foo Tew Nam,
Pengarah - Jabatan Perhubungan Industri & Hal-Ehwal Awam,
Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Ekonomi dan BA (Hons) Geografi dari Universiti Malaya. Beliau mempunyai lebih daripada 30 tahun pengalaman bekerja dalam sektor awam, melayani Kementerian Perusahaan Utama, Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani dan juga Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan sebelum menyertai MREPC.
Pengarah
Foo Tew Nam
Puan Uthaya Malar
Timbalan Pengarah - Perhubungan Industri & Hal-Ehwal Awam,
Memegang Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Pengurusan Strategik) dari Universiti Teknologi Malaysia dan BA (Hons) dalam Komunikasi dan Sosiologi dari Universiti Kebangsaan Malaysia. Sebelum menyertai MREPC pada tahun 2008, beliau adalah dalam industri media selama sepuluh tahun dan lebih tertumpu kepada pemasaran & promosi, pembangunan perniagaan dan pengurusan acara.
Timbalan Pengarah
Uthaya Malar
 
   
Jabatan Perancangan Korporat & Penyelidikan Pasaran
     
Encik Izwan Zarik Mohammad Sapari,
Pengarah - Perancangan Korporat & Penyelidikan Pasaran,
Memegang Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Pengurusan) dan Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kewangan) dari Universiti Putra Malaysia. Beliau mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman bekerja dalam hartanah, runcit, kejuruteraan & pembinaan serta pendidikan.
Pengarah
Izwan Zarik Mohammad Sapari
Puan Nurhaiza Haji Abdul Hamid,
Timbalan Pengarah Kanan - Perancangan Korporat & Penyelidikan Pasaran,
Lulusan Ijazah Sarjana Muda Ekonomi dari London School of Economics, United Kingdom. Sebelum menyertai MREPC, dia mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman dalam bidang Perhubungan Antarabangsa, Khidmat Pelanggan, Pengurusan Pentadbiran dan Perniagaan untuk Sistem Bangunan, Kapal Bangunan dan Industri Marin.
Timbalan Pengarah Kanan
Nurhaiza Haji Abdul Hamid
 
     
Bahagian Khidmat Pengurusan
     
Puan Yap Lay Hua,
Pengarah - Khidmat Pengurusan,
Berkelulusan Ijazah MSc Ekonomi dari University of Surrey, UK dan BEcons. (Kepujian) dari Universiti Malaya. Sebelum menyertai MREPC, beliau mempunyai lebih daripada 30 tahun pengalaman berkhidmat di sektor kerajaan iaitu di Kementerian Kewangan, Unit Perancang Ekonomi, Jabatan Perdana Menteri, Jabatan Pertahanan Awam dan Hospital Besar Pulau Pinang.
Pengarah
Yap Lay Hua
Encik Kevin Cheah,
Timbalan Pengarah Kanan Unit Teknologi Maklumat,
Berkelulusan dari Victoria University of Technology, di Melbourne Australia. Mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman dalam bidang Teknologi Maklumat dan telah terlibat dalam pengurusan projek yang kukuh dengan syarikat profesional terkemuka seperti IBM, Microsoft, TATA dan Atos. Beliau pernah bertugas dengan Sony Teknologi Malaysia Sdn Bhd, Dunham-Bush Malaysia Berhad dan Michelin SEA Sdn Bhd sebelum menyertai MREPC.
Timbalan Pengarah Kanan - Teknologi Maklumat
Kevin Cheah
Puan Ramah Kolandavelu,
Penolong Pengarah - Kewangan,
Ramah Kolandavelu berkelulusan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Perakaunan dan Kewangan dari Oxford Brookes University, UK. Sebelum menyertai MREPC pada tahun 2010, belia telah mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman dalam perakaunan. Beliau telah bekerja dalam pelbagai industri termasuk pengiklanan, pembuatan dan kejuruteraan.
Penolong Pengarah - Kewangan
Ramah Kolandavelu
 
Pejabat USA Pejabat India    
     
Dr Esah Yip,
Pengarah,
Menerima B.Sc dalam bidang Kimia daripada University of Nottingham, United Kingdom dan D.Sc dalam bidang Kimia dari Universiti Ghent, Belgium. Sebelum berkhidmat dengan MREPC, beliau menghabiskan masa selama 30 tahun menjalankan penyelidikan ke atas getah dan produk getah di Institut Penyelidikan Getah Malaysia (RRIM).
Pengarah
Dr Esah Yip
Encik Samir Shah,
Wakil,
Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan dalam bidang Sains Komputer dari Universiti Osmania, India. Beliau mempunyai pengalaman bekerja dengan syarikat multinasional di Amerika Utara. Beliau mempunyai lebih daripada 20 tahun pengalaman bekerja dalam sektor teknologi maklumat, hartanah dan pembinaan.
Wakil
Samir Shah
 
     
Pejabat China    
     
Puan Lio Lan Sing,
Wakil Shanghai,
Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Komunikasi dari Edith Cowan University, Australia pada tahun 2003. Sepanjang tempoh perkhidmatan beliau telah terlibat dalam pelbagai aktiviti pengeluaran kreatif dan projek pemasaran. Pernah berkhidmat di Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia (MTC), Shanghai untuk mempromosikan produk kayu ke Pasaran Timur Jauh telah menyediakan beliau pengalaman pemasaran dan promosi pasaran yang luas di rantau ini.
Wakil Shanghai
Goh Hun Seng
Encik Chang Kah Chun,
Wakil Guangzhou,
Berkelulusan Ijazah Sarjana Sastera (Pengurusan Perniagaan) dari University of Liverpool, UK dan Ijazah Sarjana Muda (Pengurusan dan Pemasaran) dari Curtin University of Technology, Australia. Sebelum menyertai MREPC, beliau mempunyai pengalaman bekerja dengan syarikat multinasional di UK dan China. Beliau mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman bekerja dalam sektor perkilangan, pemasaran dan penjualan.
Wakil Guangzhou
Chang Kah Chun
 
Bilangan Pelawat:
Kemaskini Terakhir : 17 January 2018